Már megjelent szakkönyveink itt:
www.szakkonyv.net
Hírlevél
Kövessen Facebookon!

Termékrészletek


KÖNYVVEZETÉS ÉS BESZÁMOLÓKÉSZÍTÉS 2023

ÚJ
KÖNYVVEZETÉS ÉS BESZÁMOLÓKÉSZÍTÉS 2023
8 295 Ft

KÖNYVVEZETÉS ÉS BESZÁMOLÓKÉSZÍTÉS 2023

Szerzők: dr. Siklósi Ágnes, dr. Sisa Krisztina, dr. Veress Attila

Megjelenés: 2022. december

 • 13. átdolgozott kiadás

  Szerzők: dr. Siklósi Ágnes, dr. Sisa Krisztina, dr. Veress Attila

  Megjelenés: 2022. december

  Oldalszám: 584 oldal

  Méret: A/4

  A könyv hétköznapi nyelvezetével, részletes és körültekintő magyarázataival, kidolgozott példáival és esettanulmányaival, a szakmai igényesség mentén készített rendszerezéseivel és a jól átgondolt ábráival segít eligazodni a számvitel sokszor eltúlzottan szövevényesnek gondolt útvesztőjében.

  A kidolgozott példákban és esettanulmányokban a gazdasági események könyvelését a főkönyvi számlák „egy lehetséges számlatükör szerinti" számlaszámának és a főkönyvi számla megnevezésének feltüntetésével közöltük, ezáltal minden gazdasági esemény könyvelése esetében az érintett mérleg-, illetve eredménykimutatás sor is jól beazonosítható. A főkönyvi számlák elnevezése az éves beszámoló mérlegének és eredménykimutatásának egyes sorai figyelembe vételével történt.

  A majd 600 oldalas kiadvány nemcsak a vizsgára készülők, de a gyakorló szakemberek körében is méltán népszerű, hisz a fogalomhatározási rész után több száz oldalnyi levezetett könyvelési tétellel, esettanulmánnyal mutatja be az egyes mérlegcsoportok számvitelét.

  A könyv utolsó harmada a beszámoló összeállítását és a vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzet elemzését taglalja szintén számos példán keresztül. A kötet végén a sajátos beszámolási kötelezettségek és a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló is helyt kapott.

 • Státusz
  ÚJ